Η προσδοκία, η ελπίδα, η δυναμική και το αποτέλεσμα…

#theftsproject stories

Τα έργα πληροφορικής πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες, πριν πετύχουν θα πρέπει να αποτύχουν.

Υπήρχε ο manager του έργου, υπήρχε ο στόχος και το όραμα, υπήρχε η γνώση δεν υπήρχαν όμως 2 απαραίτητα συστατικά: η εμπειρία και το “εμείς” αντί του εσείς. Μια ομάδα δεν απαρτίζεται μόνο από τους παίχτες αλλά από όλους τους συντελεστές, το “εμείς” και το “εσείς”, είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Η εμπειρία, δεν είναι χρήσιμη, δεν είναι σημαντική, δεν απαραίτητη, είναι Αναγκαία τόσο όσο και ο αέρας που αναπνέουμε. Η εμπειρία θα δώσει γνώση και η γνώση αποτέλεσμα. Η εμπειρία τους ενός μέσα σε μια ομάδα εάν δεν δοθεί σαν γνώση στους άλλους δεν θα δώσει αποτέλεσμα. Την εμπειρία μιας εταιρίας η FTS την αναλύει, την κάνει κομμάτια, βάζει ακόμη ένα συστατικό την “γνώση” και πριν την κάνει σχέδιο με μικρούς στόχους που θα φέρουν έναν μεγάλο, την μοιράζει σαν γνώση μέσα στην κοινή ομάδα εργασίας. 

Το “εμείς” και το “εσείς”, συχνά το ακούμε μέσα σε μια κοινωνία ανθρώπων, “εμείς” στο πρώτο όροφο, “εσείς” στον δεύτερο όροφο γιατί έτυχε να μην χωράνε όλοι σε έναν, “εμείς” στο λογιστήριο “εσείς” στις πωλήσεις. Κάπου είχα διαβάσει “η δύναμη της αγέλης είναι ο λύκος και η δύναμη του λύκου η αγέλη” γιατί η φύση διδάσκει αν την ακούς.

#theftsproject Τουρκία: Δύο αθλητές από διαφορετικές ομάδες. Δεν είχαν γνωριστεί ποτέ, δεν είχαν μιλήσει ποτέ. Ουσιαστικά γνωρίστηκαν στο ταξίδι, ενημερώθηκαν για τον σκοπό τους και τον στόχο τους και ενώθηκαν με την ομάδα. Μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο και τον χρόνο τους. Ποιο είναι όμως το εξαιρετικό. ‘Εβαλαν πάνω από το εγώ τους το “εμείς” και το πιο εξαιρετικό, ήρθαν με προσδοκίες. Υπάρχουν αυτοί που έχουν προσδοκίες από τους άλλους, αλλά υπάρχουν και αυτοί που έχουν προσδοκίες από τον εαυτό τους. Μπήκαν στο τερέν με σκοπό να κάνουν κάτι το εξαιρετικό.

                                                             “Όταν κάνεις κάτι το εξαιρετικό τότε εσύ γίνεσαι εξαιρετικός”

Για την ιστορία. Ο Αθλητής αριστερά, ο Απόστολος, δούλεψε για τον Μαρτίνο. Ανέκοψε περίπου 15 επιθέσεις των Τούρκων με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν ποτέ να ξεφύγουν και να χάσει “επαφή” ο Μαρτίνος. Δεν είχε “εγώ” ο Απόστολος είχε “εμείς”. Και οι δύο σε μια σεμνή συνάντηση της ομάδας επιβραβεύτηκαν για το την επίδοση μα περισσότερο για το παράδειγμα,  ο Απόστολος πολυτιμότερος παίχτης “MVP” και ο Μαρτίνος ως ο δεύτερος γενικής στην διοργάνωση, καλύτερη θέση που πήρε ποτέ η Ελλάδα ως τώρα στο Veloturk (σε κάπου 750 συμμετοχές στην διοργάνωση)

Η ομάδα εργασίας είναι μικτή πάντα από 2 εταιρείες. Πρέπει την εμπειρία να την κάνει γνώση, να έχει προσδοκίες και να εξαφανίσει το “εσείς” και στην θέση του να βάλει το “όλοι μαζί!!!”

#theftsproject Tea

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *