Όταν αγάπη και ικανότητα δουλεύουν μαζί, να περιμένεις ένα αριστούργημα…

Ήταν Ιούλιος του 2018 όταν περνούσε την πόρτα της FTS Hellas, από την αποθήκη στο πατρικό του Καλογέροπουλου Ορέστη στην Μεσσηνία το σκουριασμένο μεταπολεμικό Triumph του 1947…

Το γραφείο μου τότε ήταν δίπλα στου Ορέστη..μια πόρτα μας χώριζε. Πολλές φορές πιο μπροστά μου είχε αναφέρει οτι έχει 2 ποδήλατα παλιά. Το ένα από αυτά μου έλεγε οτι το χρησιμοποιούσε ο παππούς του στην Μεσσηνία για μεταφορικό μέσο την δεκαετία του 1950 έως κάπου το 1980… 

Στην FTS αγαπάμε την δουλειά και την δημιουργία…τόσο πολύ που όταν δεν έχουμε project βρίσκουμε ένα δικό μας…το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και μέσα από αυτό χαιρόμαστε…

Μας χτύπησε σαν ρεύμα η ιδέα της ανακατασκευής τους…η ιδέα οτι το παλιό έχει αξία και αυτή την αξία θέλουμε να την φέρουμε ξανά στην επιφάνεια..

Ποιος όμως θα το έκανε; Ποιος που να έχει πέρα από την όρεξη και την αγάπη για κάτι τέτοιο… Την απάντηση την έδωσε η γνωριμία μας και η μετέπειτα συνεργασία μας με το Κοσμά Νταβουτιάν… Θυμάμαι το βλέμμα του Κοσμά όταν το είδε…ένα βλέμμα που έλεγε “γουστάρω να ασχοληθώ γιατί θέλω και μπορώ…”

Σήμερα ξαναπέρασε την πόρτα της FTS Hellas, μαζί με τον Κοσμά…αστράφτει στα χρώματα που είχε πίσω στο 1947..πλήρως λειτουργικό με μοχλικό σύστημα φρένων να δουλεύει σε όλα του άψογα!!! 

Στήθηκε στον ίδιο χώρο που ήταν..και εκεί που ο χώρος έδινε αξία στο αντικείμενο, τώρα το αντικείμενο δίνει αξία στον χώρο. Και αυτό γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν ήταν “αντικείμενο”. Έδινε χαρά…έδινε αξία στην μετακίνηση και συναίσθημα.

Στην FTS Hellas έχουμε την εξής αντίληψη: “Αν δεν το κάνεις εξαιρετικά, μην το κάνεις καθόλου. Επειδή αν δεν το κάνεις εξαιρετικά, δεν θα έχει ούτε πλάκα ούτε κέρδος κι αν δεν έχει ούτε πλάκα ούτε κέρδος, τότε για τι να το κάνεις;”

 

Δέλλιος Φίλιππος

Business Analyst

 

5 Δεκεμβρίου 2019

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *